Ședința de constituire a Consiliului orășenesc Iargara

Ieri, 14 noiembrie 2019, în incinta primăriei or. Iargara s-a desfășurat prima ședință a consiliului orășenesc Iargara în componență nouă!

La ședință au fost prezenți primarul or. Iargara dl. Eugeniu Mutaf, secretarul consiliului orășenesc Iargara, dna. Elena Gaidarji, președintele Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Iargara, dl. Pavel Cazacu,  președintele raionului Leova, dl. Ion Gudumac și secretarul Consiliului Raional, dna.  Elena Copoț. Deasemnea au fost prezenți noii consilierii aleși pe liniile de partid la alegerile locale din 20 octombrie 2019 precum și consilierii care au fos la cârma primăriei în perioada anilor 2015 – 2019.  La ședință au mai fost prezenți și instituțiile subordonate primăriei precum și întregul aparat din cadrul primăriei or. Iargara.

Prima ședință a Consiliului orășenesc Iargara  a început cu intonarea imnului Republici Moldova și a fost condusă de către dl. Pavel Cazacu – președintele Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Iargara.

Pe ordinea de zi a consiliului orășenesc a fost validarea primarului orașului Iargara și validarea consilierilor în Consiliul orășenesc Iargara.  În aceste sens, președintele ședinței a dat citire Hotărârei Judecătorești care confirmă legalitatea alegerilor din 20.10.2019 precum și instituirea oficială a primarului cât  și a consilierilor din cadrul primărie or. Iargara.

Conform tradiției,  consilierilor li-a fost înmânată legitimația de consilieri și câte o floare, de flori au avut parte și foștii consilieri în semn de recunoștință pentru munca depusă pe parcursul a 4 ani.

În cadrul ședinței, Primarul or. Iargara, Eugeniu Mutaf, a venit cu un discurs în care a adus sincere mulțumiri foștilor consilieri pentru activismul de care au dat dovadă. Deasemnea a ținut să felicite noii consilieri, cărora li-a dorit mult succes și răbdare în continuare. În discursul său, primarul a mai menționat că: “ A  venit timpul când trebuie să uităm de apartenența politică, e timpul ca fiecare din noi să uite de interesele pe care le are un partid sau altul și să lăsăm tot orgoliul care i-a domnit pe unii în campania electorală, acum e timpul să formăm o echipă comună unde să facem localitatea noastră mai prosperă și să lucrăm doar  în interesul locuitorilor or. Iargara, căci pentru asta au oferit votul lor de încredere.

           Cuvinte de felicitare pentru noul consiliul a adresat și dl. Ion Gudumac – președintele raionului Leova, dna. Elena Copoț – secretarul Consiliului Raional, precum și dna. Raisa Ivanov – directorul L.T. „Lucian Blaga” și fost consilier.