Împreună încercăm să facem doar lucruri bune!!!

La data de 28 și 29 martie 2019, începând cu orele 9:00 și până la ora 15:00, în clădirea Primăriei or. Iargara a fost organizat un atelier de lucru pentru elaborarea Planului Strategic de dezvoltate socio-economică a orașului Iargara pentru următorii 5 ani.

Acest lucru s-a realizat cu suportul expertului din cadrul companiei “ Modern Vicorn”, d-l. Pavel Goiman, și desigur cu participarea celor mai activi locuitori ai or. Iargara.

La eveniment a participat angajații primăriei și a instituțiilor din subordinea APL, consilieri din cadrul Consiliului Local, a fost prezent și reprezentantul Centrului de Sănătate din or. Iargara, reprezentantul L.T. „Lucian Blaga”,  deasemnea ni-a făcut plăcere să lucrăm și cu participarea agenților economici din teritoriu și managerului de proiect din raionul Leova.

Planului Strategic de dezvoltate socio-economică a orașului Iargara reprezintă radiografia generală a orașului, detalierea zonelor de interes, modul de implicare și rezultatul implicării tuturor factorilor interesați, responsabili și relevanți la nivelul cumunității, deasemenea reprezintă un document care exprimă aspirațiile de dezvoltare a comunității, care abordează problemele locale, care se bazeaza pe potențialul local de dezvoltare. Acest documnet are rolul unei constituții locale.

La finalul acestui atelier de lucru, participanții au primit câte un certificat de participare la elaborare Planului Strategic de dezvoltate socio-economică a orașului Iargara, și se vor regăsi în lista celor care au constribuit la baza dezvoltării localității noastre.

Acest plan urmează să fie trecut prin audieri publice și prin decizia Consiliul Local al or. Iargara.